Taart Digibord

Taart Digibord

Verjaardagstaart tool digibord in 2020 Verjaardagstaart, Verjaardag
Verjaardagstaart tool digibord in 2020 Verjaardagstaart, Verjaardag from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • 250 ml melk
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram bramen
  • Extra poedersuiker voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: In een grote kom, meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout. Mix goed tot een glad beslag.

Stap 3: Voeg geleidelijk de melk toe aan het beslag en mix tot alles goed gemengd is.

Stap 4: Giet het beslag in de taartvorm en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart gestoken wordt.

Stap 5: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Stap 6: Terwijl de taart afkoelt, maak de roomkaasglazuur door de roomkaas en poedersuiker samen te mengen in een kom tot een glad mengsel.

Stap 7: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt.

Stap 8: Smeer een laag van het roomkaasglazuur op de onderste laag van de taart.

Stap 9: Leg een laag aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen op het glazuur.

Stap 10: Plaats de bovenste laag van de taart er bovenop en druk zachtjes aan.

Stap 11: Bestrooi de bovenkant van de taart met poedersuiker voor een mooie presentatie.

Stap 12: Serveer de taart digibord en geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart

  • Calorieën: 350
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwit: 6 gram
  • Vezels: 2 gram
  • Suiker: 25 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat verschillende soorten fruit, waaronder aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Deze vruchten zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezond lichaam. Ze bevatten ook vezels, wat goed is voor de spijsvertering. De roomkaas in het glazuur voegt wat eiwitten en calcium toe aan de taart. Het is belangrijk om te onthouden dat deze taart een traktatie is en met mate geconsumeerd moet worden.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 25-30 minuten

Totaal: 50-60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *