Progrestaart Diepvries

Progrestaart Diepvries

AEG Diepvries ATB48D1AW LowFrost Krëfel de beste prijzen, service
AEG Diepvries ATB48D1AW LowFrost Krëfel de beste prijzen, service from www.krefel.be
www.krefel.be

Wat is een progresstaart?

Een progresstaart is een heerlijke, luchtige taart die bestaat uit verschillende laagjes cake en mousse. Het is een echte traktatie die je gemakkelijk zelf kunt maken. Het fijne aan een progresstaart is dat je deze kunt invriezen, zodat je altijd een lekker stukje taart bij de hand hebt. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een progresstaart diepvries kunt maken.

Ingrediënten

Voor de progresstaart diepvries heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram chocolade
  • 200 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 blikje vruchten op sap

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de cake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

Voeg de suiker toe en klop dit goed door.

Voeg de eidooiers toe en mix dit tot een luchtig geheel.

Zeef de bloem, vanillesuiker en bakpoeder boven het beslag en spatel dit voorzichtig door.

Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de cake afkoelen op een rooster.

Stap 2: Het maken van de mousse

Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix.

Smelt de chocolade au bain-marie.

Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en meng dit goed door.

Stap 3: Het maken van de progresstaart

Snijd de afgekoelde cake horizontaal in drie gelijke lagen.

Leg de onderste laag op een taartplateau en schep hier een derde van de mousse op.

Leg de tweede laag cake hier bovenop en schep hier weer een derde van de mousse op.

Leg de laatste laag cake hier bovenop en schep de rest van de mousse hierop.

Verdeel de vruchten over de bovenkant van de taart.

Zet de progresstaart minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven.

Voedingswaarde

De progresstaart diepvries bevat per portie van 100 gram de volgende voedingswaarde:

  • Energie: 250 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Verzadigd vet: 8 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Suikers: 15 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen

Een progresstaart diepvries is een heerlijke traktatie, maar bevat wel veel suiker en vet. Het is daarom belangrijk om hier met mate van te genieten. Wel bevat de taart ook fruit, wat weer vitamines en mineralen bevat. Daarnaast is het maken van een progresstaart zelf een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor een progresstaart diepvries bedraagt ongeveer 3 uur, waarvan 25 minuten baktijd en 2 uur opstijftijd in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *