Rabarber Perzik Taart

Rabarber Perzik Taart

Rabarber taart Pieter Spruijt
Rabarber taart Pieter Spruijt from www.pieterspruijt.nl
www.pieterspruijt.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem – 125 gram boter – 100 gram suiker – 1 ei – snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram rabarber – 4 perziken – 150 gram suiker – 2 eieren – 250 ml slagroom – 2 eetlepels maizena – 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

– Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. – Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling maken

– Was de rabarber en snijd deze in stukjes. – Schil de perziken en snijd ze in plakjes. – Meng de rabarber, perziken, suiker, eieren, slagroom, maizena en vanille-extract in een kom.

Stap 3: De taart bakken

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. – Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een taartvorm. – Giet de vulling in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. – Bak de taart in ongeveer 45-50 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 300 per portie – Koolhydraten: 40 gram per portie – Vetten: 15 gram per portie – Eiwitten: 5 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

– Rabarber is een goede bron van vitamine K, calcium en vezels. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verlagen van het cholesterolgehalte. – Perziken bevatten vitamine C en antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken en ontstekingen kunnen verminderen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten – Baktijd: 45-50 minuten – Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *