Taart Workshop Bergen Op Zoom

Taart Workshop Bergen Op Zoom

Tip Top Taartjes Vrijgezelle handtas taart
Tip Top Taartjes Vrijgezelle handtas taart from tiptoptaartjes.blogspot.com
tiptoptaartjes.blogspot.com

Ben je dol op taart en wil je graag leren hoe je zelf de lekkerste taarten kunt maken? Dan is een taartworkshop in Bergen op Zoom echt iets voor jou! Tijdens deze workshop leer je onder begeleiding van een ervaren taartenmaker de fijne kneepjes van het taartmaken. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, iedereen is welkom!

Wat kun je verwachten tijdens de workshop?

Tijdens de taartworkshop ga je aan de slag met het maken van een heerlijke taart. Je leert hoe je het deeg maakt, welke vulling je kunt gebruiken en hoe je de taart mooi kunt decoreren. Daarnaast krijg je handige tips en tricks van de taartenmaker, zodat je straks thuis ook de mooiste taarten kunt maken.

Ingrediëntenlijst

Om een heerlijke taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 500 gram verse aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • Optioneel: marsepein of fondant voor decoratie

Benodigdheden

Naast de ingrediënten heb je ook de volgende benodigdheden nodig:

  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Mixer
  • Garde
  • Spuitzak
  • Taartrooster
  • Decoratiespulletjes (bijvoorbeeld uitsteekvormpjes, eetbare parels, etc.)

Stap voor stap uitleg

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Doe de bloem, boter, suiker, eieren, melk, vanillesuiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom en mix dit tot een glad beslag.

Stap 3: Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 4: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 5: Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een taartrooster.

Stap 7: Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

Stap 8: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Stap 9: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

Stap 10: Bestrijk de onderste helft van de taart met een laagje slagroom.

Stap 11: Leg hier de plakjes aardbeien op.

Stap 12: Leg de bovenste helft van de taart er weer op.

Stap 13: Bestrijk de bovenkant van de taart met slagroom en decoreer eventueel met marsepein of fondant.

Stap 14: Zet de taart nog even in de koelkast om op te stijven.

Stap 15: Serveer de taart met een lekker kopje koffie of thee.

Voedingswaarde

Een stuk taart bevat gemiddeld ongeveer 300 calorieën. Dit kan echter per taart verschillen, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de stukken.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel taart niet per se gezond is, kan het wel zorgen voor geluksmomentjes en genot. Het is belangrijk om te genieten van de kleine dingen in het leven, zoals een stukje taart op zijn tijd. Daarnaast kan het maken van taarten ook een ontspannende en creatieve bezigheid zijn.

Tijdsduur

De voorbereidingstijd voor deze taart bedraagt ongeveer 30 minuten. Het bakken van de taart duurt 30-35 minuten en vervolgens moet de taart nog afkoelen. In totaal moet je dus rekenen op een tijdsduur van ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Met deze taartworkshop in Bergen op Zoom leer je niet alleen hoe je de lekkerste taarten kunt maken, maar het is ook nog eens een gezellige en ontspannen activiteit. Dus nodig je vrienden of familie uit en geniet samen van het taartmaken en natuurlijk het proeven van de zelfgemaakte taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *