Recept Mango Bavarois Taart

Recept Mango Bavarois Taart

Strawberry Bavarois Cookidoo® the official Thermomix® recipe platform
Strawberry Bavarois Cookidoo® the official Thermomix® recipe platform from cookidoo.com.au
cookidoo.com.au

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml mangopuree
  • 150 gram suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1 mango (voor decoratie)

Bereidingswijze

Bodem

Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Bavarois

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Verwarm de mangopuree in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost. Laat de mangopuree afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de mangopuree vervolgens voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

Opbouw van de taart

Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de bavarois op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Decoratie

Snijd de mango in dunne plakjes en leg deze bovenop de bavarois taart. Je kunt de mango ook in blokjes snijden en deze over de taart verdelen. Serveer de taart gekoeld.

Voedingswaarde

De voedingswaarde per portie van de mango bavarois taart is als volgt:

  • Energie: 275 kcal
  • Vetten: 18 gram
  • Verzadigde vetten: 11 gram
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Suikers: 20 gram
  • Eiwitten: 3 gram
  • Zout: 0.1 gram

Gezondheidsvoordelen

De mango bavarois taart is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Mango’s zijn namelijk rijk aan vitamine C, vitamine A en voedingsvezels. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huid en goed zicht. Daarnaast bevatten mango’s antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 30 minuten.

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 15 minuten.

Totale tijd

De totale tijd voor dit recept bedraagt ongeveer 4 uur en 45 minuten, inclusief het opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *