Recept Mango Bavarois Taart
Ingrediënten
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram boter
- 500 ml slagroom
- 200 ml mangopuree
- 150 gram suiker
- 6 gelatineblaadjes
- 1 mango (voor decoratie)
Bereidingswijze
Bodem
Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.
Bavarois
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Verwarm de mangopuree in een pannetje en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost. Laat de mangopuree afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de mangopuree vervolgens voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
Opbouw van de taart
Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de bavarois op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Decoratie
Snijd de mango in dunne plakjes en leg deze bovenop de bavarois taart. Je kunt de mango ook in blokjes snijden en deze over de taart verdelen. Serveer de taart gekoeld.
Voedingswaarde
De voedingswaarde per portie van de mango bavarois taart is als volgt:
- Energie: 275 kcal
- Vetten: 18 gram
- Verzadigde vetten: 11 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Suikers: 20 gram
- Eiwitten: 3 gram
- Zout: 0.1 gram
Gezondheidsvoordelen
De mango bavarois taart is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Mango’s zijn namelijk rijk aan vitamine C, vitamine A en voedingsvezels. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huid en goed zicht. Daarnaast bevatten mango’s antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.
Voorbereidingstijd
De voorbereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 30 minuten.
Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 15 minuten.
Totale tijd
De totale tijd voor dit recept bedraagt ongeveer 4 uur en 45 minuten, inclusief het opstijven in de koelkast.