Spinnenweb Taart Maken
Ingrediënten:
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels melk
- 200 gram poedersuiker
- 1 eetlepel water
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram witte chocolade
- 8 dropjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Het beslag maken
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Mix in een kom de suiker en eieren tot een luchtig mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en mix nogmaals goed door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de taartvorm.
Stap 3: Het maken van de chocoladelaag
Neem een klein kommetje en meng hierin het cacaopoeder met de melk. Roer goed door tot er een gladde chocoladesaus ontstaat. Schenk de chocoladesaus over het beslag in de taartvorm en gebruik een vork om het beslag en de chocoladesaus voorzichtig door elkaar te mengen. Hierdoor ontstaat het spinnenwebpatroon.
Stap 4: Het bakken van de taart
Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de taart van binnen ook gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.
Stap 5: Het maken van het glazuur
Meng in een kom de poedersuiker met het water tot een dik glazuur. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en strijk glad met een spatel.
Stap 6: Het maken van de spinnenweb
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip een klein gaatje aan de onderkant. Spuit een cirkel van chocolade op de taart. Neem een satéprikker en trek vanuit het midden van de cirkel naar buiten toe lijnen. Herhaal dit proces totdat er een spinnenweb ontstaat. Laat de chocolade hard worden.
Stap 7: Het maken van de spinnen
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip een klein gaatje aan de onderkant. Spuit kleine bolletjes chocolade op de taart. Druk in elk bolletje een dropje als lichaam van de spin. Gebruik de witte chocolade om pootjes te maken. Laat de chocolade hard worden.
Stap 8: Het serveren van de taart
Snijd de spinnenweb taart in punten en serveer. Geniet van deze heerlijke en feestelijke traktatie!
Voedingswaarde:
Energie: 300 kcal per portie
Vetten: 15 gram per portie
Koolhydraten: 35 gram per portie
Eiwitten: 5 gram per portie
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze spinnenweb taart niet per se gezond is, is het wel een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden. Genieten van lekkernijen zoals deze taart kan bijdragen aan een gevoel van geluk en tevredenheid. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen met mate en een evenwichtige voeding te behouden.
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Baktijd:
30-35 minuten
Totale tijd:
1 uur en 5 minuten