Petit Beurre Taart Versieren

Petit Beurre Taart Versieren

La vita è bella Petit beurre taart
La vita è bella Petit beurre taart from tanneke-lavitaebella.blogspot.com
tanneke-lavitaebella.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor de taart:

– 300 gram Petit Beurre koekjes

– 200 gram boter

– 500 ml slagroom

– 4 eetlepels suiker

– 2 zakjes vanillesuiker

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 1 eetlepel oploskoffie

– 100 ml sterke koffie

– 100 ml melk

– 100 gram pure chocolade

– 100 gram melkchocolade

– 100 gram witte chocolade

– Vers fruit en/of chocolade decoraties naar keuze

Voor de afwerking:

– 200 ml slagroom

– 2 zakjes vanillesuiker

– 2 eetlepels suiker

– Vers fruit en/of chocolade decoraties naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: De taartbodem maken

1. Smelt de boter in een pan op laag vuur.

2. Verkruimel de Petit Beurre koekjes in een kom.

3. Giet de gesmolten boter over de verkruimelde koekjes en meng goed door elkaar.

4. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem.

5. Druk het mengsel stevig aan met de achterkant van een lepel.

6. Zet de taartbodem in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling maken

1. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.

2. Verdeel de slagroom in drie gelijke porties.

3. Smelt de pure chocolade au bain-marie en meng deze door een portie slagroom.

4. Smelt de melkchocolade au bain-marie en meng deze door een andere portie slagroom.

5. Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng deze door de laatste portie slagroom.

6. Verdeel de koffie over de drie porties slagroom en meng goed door elkaar.

Stap 3: De taart opbouwen

1. Giet de sterke koffie en melk in een kom.

2. Doop de Petit Beurre koekjes één voor één in het koffiemengsel en leg ze op de taartbodem.

3. Bedek de hele bodem met een laag gedoopte koekjes.

4. Verdeel een derde van de pure chocolade slagroom over de koekjeslaag.

5. Leg weer een laag gedoopte koekjes op de slagroom.

6. Verdeel een derde van de melkchocolade slagroom over de koekjeslaag.

7. Leg nog een laag gedoopte koekjes op de slagroom.

8. Verdeel een derde van de witte chocolade slagroom over de koekjeslaag.

9. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag gedoopte koekjes.

Stap 4: De taart decoreren

1. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.

2. Verdeel de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart.

3. Gebruik een spatel om de slagroom mooi glad te strijken.

4. Decoreer de taart met vers fruit en/of chocolade decoraties naar keuze.

Stap 5: Het serveren van de taart

1. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

2. Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm.

3. Snijd de taart in mooie gelijke stukken.

Voedingswaarde:

Per portie:

– Calorieën: 450

– Vet: 30 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze petit beurre taart bevat een goede hoeveelheid calcium uit de slagroom en chocolade. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevat de taart ook antioxidanten uit de pure chocolade, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Het verse fruit dat gebruikt wordt als decoratie levert ook belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine C en kalium. Geniet dus met mate van deze heerlijke taart!

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Koeltijd: 2 uur

– Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *