Regenboog Taart Dokter Oetker

Regenboog Taart Dokter Oetker

Regenboogkwarktaart Recept Dr. Oetker
Regenboogkwarktaart Recept Dr. Oetker from www.oetker.nl
www.oetker.nl

Ingrediënten:

– 450 g Doctor Oetker Mix voor Biscuittaart – 250 g boter, op kamertemperatuur – 4 eieren – 400 ml melk – 125 g suiker – 1 zakje vanillesuiker – 6 verschillende kleuren voedingskleurstof (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars) – 500 g slagroom – 100 g poedersuiker – Decoraties naar keuze (bijvoorbeeld hagelslag, discodip, fondant figuren)

Bereidingswijze:

Stap 1: De biscuittaart

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Meng de biscuittaartmix, 200 g boter, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Mix het geheel met een mixer op de laagste stand tot een glad beslag. Mix daarna op de hoogste stand nog 3 minuten. Verdeel het beslag gelijkmatig over 6 kommen.

Stap 2: De regenboogkleuren

Voeg aan elke kom beslag een andere kleur voedingskleurstof toe en roer goed door. Begin bijvoorbeeld met rood, dan oranje, geel, groen, blauw en paars. Vet 6 bakvormen in en verdeel het beslag per kleur in de bakvormen.

Stap 3: Het bakken

Bak elke kleur biscuit in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten. Laat de biscuit daarna afkoelen op een rooster.

Stap 4: De vulling

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Snijd elke biscuit horizontaal doormidden, zodat je 12 biscuitlagen hebt. Besmeer elke biscuitlaag met een laagje slagroom. Stapel de biscuitlagen op elkaar, beginnend met de roodste laag en eindigend met de paarse laag.

Stap 5: De decoratie

Decoreer de taart naar wens met bijvoorbeeld hagelslag, discodip of fondant figuren. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Voedingswaarde:

Per portie (1/12 van de taart): – Calorieën: 380 – Vet: 22 g – Verzadigd vet: 13 g – Koolhydraten: 40 g – Suiker: 23 g – Vezels: 1 g – Eiwit: 6 g – Zout: 0.4 g

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze regenboogtaart niet het meest gezonde dessert is, is het wel een feestelijke traktatie die je af en toe kunt genieten. Het is belangrijk om te onthouden dat het eten van zoete lekkernijen met mate moet gebeuren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Deze taart kan bijdragen aan het plezier en de vreugde van speciale gelegenheden.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten – Bakken: 1 uur – Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *