Rode Bessentaart Bladerdeeg

Rode Bessentaart Bladerdeeg

Rode bessentaart Angeli Kookt
Rode bessentaart Angeli Kookt from www.angelikookt.nl
www.angelikookt.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem – 100 gram koude boter – 1 ei – Snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram rode bessen – 100 gram suiker – 2 eetlepels maïzena – Sap van 1 citroen

Voor de topping:

– 50 gram amandelschaafsel – Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het deeg

– Doe de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. – Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Maak de vulling

– Was de rode bessen en verwijder eventuele steeltjes. – Meng de rode bessen, suiker, maïzena en citroensap in een kom.

Stap 3: Bereid de taart

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. – Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. – Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. – Schep de vulling op het deeg en verdeel gelijkmatig. – Bestrooi de taart met amandelschaafsel. – Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Stap 4: Serveer en geniet

– Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. – Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect. – Serveer de rode bessentaart bladerdeeg met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs. – Geniet van deze heerlijke zomerse taart!

Voedingswaarde:

– Calorieën: 250 kcal per portie – Vet: 12 gram – Koolhydraten: 32 gram – Eiwitten: 4 gram – Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Rode bessen zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem. – Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. – Het eten van rode bessen kan helpen bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten. – Ze bevatten ook vezels, wat goed is voor de spijsvertering.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten – Baktijd: 40 minuten – Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *