Hartige Preitaart Met Bladerdeeg

Hartige Preitaart Met Bladerdeeg

Guggenheim Museum Ersticken Stevenson preitaart met bladerdeeg
Guggenheim Museum Ersticken Stevenson preitaart met bladerdeeg from victoriana.com
victoriana.com

Ingrediënten:

  • 300 gram prei
  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 gram spekjes
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze goed af onder koud water.

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2: Bakken

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn.

Voeg de prei toe aan de pan met spekjes en bak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de prei zacht is geworden.

Stap 3: Mengen

Klop in een kom de eieren los en voeg de melk toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Voeg de gebakken prei en spekjes toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 4: Taart maken

Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg.

Giet het prei-eimengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.

Strooi de geraspte kaas over de taart.

Stap 5: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de preitaart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 300
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Eiwitten: 10 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige preitaart met bladerdeeg is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond! Prei is rijk aan vitamine C, vitamine K en vezels. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de spijsvertering. Daarnaast bevat bladerdeeg een goede hoeveelheid energie en voedingsstoffen, waardoor het een goede bron van brandstof voor het lichaam is.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bakken: 30 minuten
  • Totaal: 45 minuten

Method Stap-voor-Stap:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 2: Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze goed af onder koud water.

Stap 3: Laat de bladerdeegplakjes ontdooien volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4: Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn.

Stap 5: Voeg de prei toe aan de pan met spekjes en bak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de prei zacht is geworden.

Stap 6: Klop in een kom de eieren los en voeg de melk toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Stap 7: Voeg de gebakken prei en spekjes toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 8: Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg.

Stap 9: Giet het prei-eimengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.

Stap 10: Strooi de geraspte kaas over de taart.

Stap 11: Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de preitaart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 12: Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *