Nijntje Taart Decoratie 2 Jaar
Ingrediënten
Voor de taart:
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– Snufje zout
– 125 ml melk
Voor de vulling:
– 500 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille-extract
Voor de decoratie:
– Marsepein in verschillende kleuren
– Eetbare glitters
– Eetbare stiften
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 2: De taart
Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, waarbij je goed blijft mixen. Voeg daarna de bloem, bakpoeder, vanille-extract en zout toe en mix tot alles goed gemengd is. Voeg als laatste de melk toe en mix nog even kort.
Stap 3: Bakken
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
Stap 4: De vulling
Klop de slagroom, suiker en vanille-extract samen in een kom tot stijve pieken. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden en smeer de helft van de slagroom over de onderste helft van de taart. Leg de bovenste helft er weer op en smeer de rest van de slagroom over de bovenkant van de taart.
Stap 5: Decoratie
Bedek de zijkanten van de taart met marsepein in de gewenste kleur(en). Rol de marsepein uit tot een dunne laag en bedek hiermee ook de bovenkant van de taart. Gebruik de verschillende kleuren marsepein om Nijntje en andere gewenste decoraties te maken. Versier de taart met eetbare glitters en teken eventueel details met de eetbare stiften.
Voedingswaarde
Per portie (1/12 van de taart):
– Calorieën: 380
– Vet: 23 gram
– Koolhydraten: 39 gram
– Eiwit: 5 gram
– Vezels: 1 gram
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte traktatie een positieve invloed hebben op ons welzijn. Het delen van deze taart met vrienden en familie kan zorgen voor gezelligheid en verbondenheid. Daarnaast kan het maken van deze taart een ontspannende activiteit zijn en kan het onze creativiteit stimuleren.
Bereidingstijd
– Voorbereiding: 20 minuten
– Bakken: 30-35 minuten
– Decoratie: 30 minuten
– Totale tijd: 1 uur en 25 minuten