Sint Honoré Taart Recept

Sint Honoré Taart Recept

Recept op
Recept op from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 40 gram maïzena
  • 1 vanillestokje

Voor de karamel:

  • 200 gram suiker
  • 60 ml water

Voor de slagroom:

  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Het deeg

1. Meng de bloem, boter, ei, suiker en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een taartvorm.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

5. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin is.

De banketbakkersroom

1. Verwarm de melk in een pan, samen met het vanillestokje.

2. Klop in een kom de eidooiers, suiker en maïzena tot een glad mengsel.

3. Giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door.

4. Giet het eimengsel terug in de pan met melk en verwarm al roerend op laag vuur tot de room dikker wordt.

5. Haal de pan van het vuur en laat de banketbakkersroom afkoelen.

De karamel

1. Verwarm de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur.

2. Laat de suiker smelten en karamelliseren tot een goudbruine kleur.

3. Giet de karamel voorzichtig over de bodem van de taartvorm en strijk glad met een spatel.

4. Laat de karamel volledig afkoelen en hard worden.

De slagroom

1. Klop de slagroom met de suiker stijf.

Het samenstellen van de taart

1. Vul de taartbodem met de banketbakkersroom en strijk glad.

2. Spuit toeven slagroom op de rand van de taart.

3. Decoreer de taart eventueel met chocoladeschaafsel, fruit of andere toppings.

4. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 375
  • Vet: 24 gram
  • Koolhydraten: 37 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze Sint Honoré taart bevat gezonde ingrediënten zoals melk, eieren en fruit. Melk is een goede bron van calcium en eiwitten, terwijl eieren waardevolle voedingsstoffen bevatten zoals vitamine B12 en selenium. Fruit is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die belangrijk zijn voor een gezond dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 45 minuten

Bakken: 15 minuten

Totaal: 2 uur en 15 minuten

Geniet van je zelfgemaakte Sint Honoré taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *