Hartige Taart Creme Fraiche Eieren

Hartige Taart Creme Fraiche Eieren

Hartige taart met prei en courgette Koken&Bakken doe je zo
Hartige taart met prei en courgette Koken&Bakken doe je zo from kokenenbakkendoejezo.nl
kokenenbakkendoejezo.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, ei en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Spekjes en groenten bakken

Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Snijd ondertussen de ui en champignons in kleine stukjes. Voeg de ui toe aan de spekjes en bak deze glazig. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze mee tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Deeg uitrollen en bekleden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Eimengsel maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de crème fraîche toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de gebakken spekjes en groenten toe en meng nogmaals goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5: Taart vullen en bakken

Giet het eimengsel over de bodem van de taart en strooi de geraspte kaas er overheen. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 6: Serveren

Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd de hartige taart in punten en serveer deze warm. Geniet ervan!

Voedingswaarde:

Energie: 350 kcal per portie
Koolhydraten: 20 gram per portie
Eiwitten: 15 gram per portie
Vetten: 25 gram per portie
Vezels: 2 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met crème fraîche en eieren is een heerlijke en voedzame maaltijd. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B12, selenium en choline. Crème fraîche voegt een romige smaak toe en bevat calcium en vetoplosbare vitamines. Champignons zijn rijk aan vezels en bevatten weinig calorieën. Spekjes geven de taart een zoute smaak, maar moeten met mate gegeten worden vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *