Hartige Taart Zalm Broccoli Kaas

Hartige Taart Zalm Broccoli Kaas

Hartige taart met hüttenkäse, prei, broccoli en zalm
Hartige taart met hüttenkäse, prei, broccoli en zalm from thingsyoulovetoeat.blogspot.com
thingsyoulovetoeat.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– Snufje zout

– 2 eetlepels koud water

Voor de vulling:

– 200 gram gerookte zalm

– 300 gram broccoli

– 150 gram geraspte kaas

– 3 eieren

– 200 ml room

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het deeg

1. Zeef de bloem boven een kom en voeg het snufje zout toe.

2. Snijd de koude boter in blokjes en voeg dit toe aan de kom met bloem.

3. Kneed het deeg met je handen tot een kruimelig mengsel.

4. Voeg het ei toe en kneed het deeg verder tot een samenhangend geheel.

5. Voeg geleidelijk het koude water toe en kneed tot het deeg soepel is.

6. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze kort in kokend water tot ze beetgaar zijn.

4. Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Meng goed door elkaar.

5. Voeg de geraspte kaas toe aan het eimengsel en roer dit goed door.

6. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

Stap 3: Maak de hartige taart

1. Vet een quichevorm in met boter of olie.

2. Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk goed aan.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

5. Verdeel de stukjes gerookte zalm en de broccoli over de bodem van de taartvorm.

6. Giet het eimengsel met kaas over de zalm en broccoli.

7. Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 22 gram per portie

– Koolhydraten: 20 gram per portie

– Eiwitten: 18 gram per portie

– Vezels: 3 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

– Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, die goed zijn voor het hart en de hersenen.

– Broccoli zit vol met vitamine C en vezels, en draagt bij aan een gezond immuunsysteem en een goede spijsvertering.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en ijzer.

– Kaas levert calcium en vitamine D, die belangrijk zijn voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten

– Bereiding: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *