Sinterklaasjournaal Taart Bakken

Sinterklaasjournaal Taart Bakken

Dé Sinterklaas taart Taart, Chocoladetaart en Pepernoten
Dé Sinterklaas taart Taart, Chocoladetaart en Pepernoten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Introductie

Wat is het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal is een televisieprogramma dat elk jaar wordt uitgezonden in Nederland. Het volgt de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. Het programma wordt uitgezonden in de weken voorafgaand aan 5 december, wanneer Sinterklaas cadeautjes uitdeelt aan kinderen.

De taart bakken

Wat is er nou leuker dan samen met je kinderen een taart bakken tijdens het kijken naar het Sinterklaasjournaal? In dit artikel delen we een heerlijk recept voor een Sinterklaasjournaal taart. Deze taart is niet alleen lekker, maar ook leuk om te maken. Volg de stappen hieronder om je eigen Sinterklaasjournaal taart te bakken!

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snufje zout
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snoepgoed en/of marsepein

Instructies

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Klop de roomboter en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot een glad beslag.

Stap 3: Taart bakken

Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4: Chocoladesaus maken

Smelt de pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie. Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg de gesmolten chocolade toe. Roer goed door tot een gladde saus. Voeg de vanillesuiker toe en roer nogmaals goed door.

Stap 5: Taart versieren

Giet de chocoladesaus over de afgekoelde taart en strijk glad met een spatel. Laat de chocolade hard worden. Versier de taart met snoepgoed en/of marsepein in Sinterklaasjournaal thema.

Stap 6: Genieten!

Snijd de Sinterklaasjournaal taart in punten en serveer. Geniet van deze heerlijke en feestelijke traktatie tijdens het kijken naar het Sinterklaasjournaal!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Sinterklaasjournaal taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Sinterklaasjournaal taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een feestelijke traktatie bijdragen aan een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om te genieten van eten en te zorgen voor een goede balans. Door te kiezen voor pure ingrediënten en matig te zijn met suiker en vet, kun je nog steeds van deze taart genieten zonder je schuldig te voelen.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 30-35 minuten

Totaal: 50-55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *