Daim Taart Ah
Ingrediënten
- 200 gram Daim chocolade
- 250 gram Digestive koekjes
- 150 gram boter
- 300 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram pure chocolade
Bereidingswijze
De Daim taart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk zelf kunt maken. Volg de onderstaande stappen om deze heerlijke taart te bereiden.
Stap 1: Voorbereiden
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Stap 2: Maak de bodem
Maal de Digestive koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: Bereid de vulling
Smelt de Daim chocolade au bain-marie. Klop de slagroom samen met de suiker en vanillesuiker stijf. Meng de gesmolten Daim chocolade door de slagroom en verdeel het mengsel over de koekbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast.
Stap 4: Maak de chocoladetopping
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade over de bovenkant. Strijk de chocolade glad met een spatel en zet de taart weer terug in de koelkast.
Stap 5: Laat de taart opstijven
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Hierdoor krijgt de taart de perfecte structuur en smaak.
Stap 6: Serveer de taart
Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Snijd de taart in mooie punten en serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Voedingswaarde
Een punt Daim taart bevat gemiddeld 350 calorieën. De taart bevat ook veel suiker en vet, dus geniet er met mate van.
Gezondheidsvoordelen
Hoewel de Daim taart niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te zondigen. Zorg er echter wel voor dat je een gebalanceerd dieet volgt en voldoende beweegt.
Bereidingstijd
De bereiding van de Daim taart duurt ongeveer 30 minuten.
Oventijd
De Daim taart hoeft niet in de oven, maar moet minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Totale tijd
De totale tijd die nodig is om de Daim taart te bereiden, inclusief het opstijven in de koelkast, is ongeveer 4 uur en 30 minuten.