Taart 75 Jaar Vrouw

Taart 75 Jaar Vrouw

Van harte gefeliciteerd 75 jaar Wenskaarten Groothandel Poskaart
Van harte gefeliciteerd 75 jaar Wenskaarten Groothandel Poskaart from poskaart.nl
poskaart.nl

Ingrediënten:

Voor het taartdeeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 100 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram verse aardbeien

– 250 gram mascarpone

– 250 ml slagroom

– 100 gram poedersuiker

– 1 zakje vanillesuiker

Decoratie:

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen)

– Eetbare bloemen

– Gesmolten chocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: Het maken van het taartdeeg

1. Voeg de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract en zout toe aan een kom.

2. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

3. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.

Stap 2: Het bereiden van de vulling

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

2. Pureer de helft van de aardbeien met een staafmixer of in een blender.

3. Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanillesuiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gepureerde aardbeien toe aan het mascarponemengsel en meng goed door.

5. Snijd de overige aardbeien in plakjes.

Stap 3: Het maken van de taart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het taartdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Bekleed een taartvorm met het taartdeeg.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

5. Bak de taartbodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin is.

6. Laat de taartbodem volledig afkoelen.

7. Vul de taartbodem met het mascarponemengsel.

8. Verdeel de plakjes aardbei over de taart.

Stap 4: Het decoreren van de taart

1. Garneer de taart met vers fruit en eetbare bloemen.

2. Drizzle gesmolten chocolade over de taart.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is essentieel voor een gezond immuunsysteem en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat de taart ook mascarpone, dat calcium bevat voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 20 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *