Taart Afsmeren Met Banketbakkersroom

Taart Afsmeren Met Banketbakkersroom

Aardbeientaart met banketbakkersroom Keukenatelier
Aardbeientaart met banketbakkersroom Keukenatelier from keukenatelier.com
keukenatelier.com

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 40 g maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom

Voor de taart:

  • 1 taartbodem
  • Vers fruit naar keuze
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de banketbakkersroom

Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de melk en laat het geheel 10 minuten trekken.

Klop ondertussen in een kom de eidooiers en suiker tot een lichtgeel mengsel. Voeg de maïzena toe en meng goed door.

Verwijder het vanillestokje uit de melk en breng de melk aan de kook. Giet een beetje van de hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet dit mengsel terug in de pan met de melk en verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, totdat de banketbakkersroom dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen.

Stap 2: Bereid de taartbodem

Als je zelf een taartbodem wilt maken, kun je dit doen terwijl de banketbakkersroom afkoelt. Een kant-en-klare taartbodem is natuurlijk ook prima.

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en bereid het deeg volgens het recept. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en bekleed de taartvorm hiermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in de oven volgens de instructies.

Stap 3: Vul de taart

Als de banketbakkersroom is afgekoeld en de taartbodem gebakken is, kun je de taart vullen. Schep de banketbakkersroom in de taartbodem en strijk deze glad met een spatel.

Leg het verse fruit naar keuze bovenop de banketbakkersroom. Je kunt bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of frambozen gebruiken.

Stap 4: Decoreer de taart

Bestrooi de taart met poedersuiker voor een mooie afwerking. Je kunt de taart ook nog versieren met extra fruit, chocoladeschilfers of slagroom.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van deze taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Hieronder vind je de voedingswaarde voor een gemiddelde portie van 1/8 van de taart:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 5 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vetten: 15 g
  • Vezels: 2 g

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat een mix van gezonde ingrediënten, waaronder fruit, melk en eieren. Fruit is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, en kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Melk en eieren zijn goede bronnen van eiwitten, calcium en vitamine B12.

Hoewel deze taart ook suiker en vet bevat, kun je er nog steeds van genieten als onderdeel van een gebalanceerd dieet. Het is belangrijk om te matigen met suiker en vet, maar af en toe een traktatie kan geen kwaad.

Bereidingstijd

Voor het maken van deze taart moet je rekening houden met de volgende tijden:

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Baktijd taartbodem: 15-20 minuten
  • Tijd om banketbakkersroom af te koelen: 30 minuten

De totale tijd kan dus variëren, afhankelijk van je eigen snelheid en ervaring in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *