Aardbeiencreme Voor Taart

Aardbeiencreme Voor Taart

Aardbeien Bavarois Taart Recept Betty's Kitchen
Aardbeien Bavarois Taart Recept Betty's Kitchen from bettyskitchen.nl
bettyskitchen.nl

Ingrediënten:

Voor de aardbeiencreme:

  • 500 gram aardbeien
  • 150 gram suiker
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 gelatineblaadjes

Voor de taartbodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de decoratie:

  • Extra aardbeien
  • Chocoladeschaafsel
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn.

2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

3. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes totdat alles goed gemengd is.

4. Stort het mengsel in een taartvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.

5. Zet de taartbodem in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Bereid de aardbeiencreme voor

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

2. Pureer de aardbeien met een staafmixer of in een blender totdat je een glad mengsel hebt.

3. Week de gelatineblaadjes in koud water.

4. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

5. Meng de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree.

6. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.

7. Spatel de aardbeienpuree voorzichtig door de opgeklopte slagroom totdat alles goed gemengd is.

Stap 3: Maak de taart af

1. Haal de taartbodem uit de koelkast.

2. Giet de aardbeiencreme op de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

3. Zet de taart in de koelkast om op te stijven, dit duurt ongeveer 2 uur.

4. Snijd de extra aardbeien in plakjes.

5. Decoreer de taart met de plakjes aardbeien, chocoladeschaafsel en muntblaadjes.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plak (100 gram)

Calorieën: 250

Vetten: 15 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, die kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

Slagroom bevat calcium en vitamine D, die belangrijk zijn voor gezonde botten en tanden.

Boter bevat vitamine A, die goed is voor de huid en de ogen.

Biscuitjes bevatten koolhydraten, die energie leveren aan het lichaam.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totaal: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *