Vegan Taart Maken Makkelijk

Vegan Taart Maken Makkelijk

Recept vegan Banoffee een vegan taart met banaan en karamel
Recept vegan Banoffee een vegan taart met banaan en karamel from bevegan.be
bevegan.be

Heerlijke vegan taart voor iedereen

Een gezonde en smaakvolle traktatie

Ben je op zoek naar een heerlijke vegan taart die makkelijk te maken is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze vegan taart is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Het is een perfecte traktatie voor iedereen, ongeacht of je veganistisch eet of niet. Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke vegan taart waar iedereen van zal genieten.

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram ahornsiroop
  • 200 gram havermout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 400 gram gemengde bessen (bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen, aardbeien)
  • Extra kokosolie om de taartvorm in te vetten

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een taartvorm in met kokosolie.

Stap 3: Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosolie, ahornsiroop, havermout, vanille-extract, bakpoeder en zout. Kneed het geheel tot een stevig deeg.

Stap 4: Verdeel het deeg gelijkmatig over de ingevette taartvorm en druk het stevig aan.

Stap 5: Verdeel de gemengde bessen over het deeg en druk ze lichtjes aan.

Stap 6: Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Stap 7: Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 8: Serveer de taart zoals hij is, of met een lekkere bol vegan ijs.

Voedingswaarde

Deze vegan taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze vegan taart zit boordevol gezonde ingrediënten. Amandelmeel is een goede bron van gezonde vetten en eiwitten, en bevat daarnaast veel vitamine E en vezels. Kokosolie staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en is een goede bron van gezonde vetten. Bessen zitten vol met antioxidanten en bevatten weinig suiker. Havermout is rijk aan vezels en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Door te kiezen voor ahornsiroop in plaats van geraffineerde suiker, verminder je de hoeveelheid toegevoegde suikers in de taart.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 45 minuten

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van deze heerlijke vegan taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *