Taart Jongen 3 Jaar
Ingrediënten:
- 300 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 200 ml melk
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 200 gram poedersuiker
- Verse vruchten naar keuze
- Decoraties zoals marsepein of fondant
Bereidingswijze:
Stap 1: Het voorbereiden van de taart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
Stap 2: Het beslag maken
In een grote kom, meng de bloem, suiker, boter, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en zout tot een glad beslag. Voeg geleidelijk de melk toe en mix goed.
Stap 3: Het bakken van de taart
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.
Stap 4: Het maken van de vulling
Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe en mix tot een glad mengsel.
Stap 5: Het samenstellen van de taart
Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel de helft van de vulling over de onderste helft van de taart. Leg de bovenste helft erop en bedek de hele taart met de resterende vulling.
Stap 6: Het decoreren van de taart
Gebruik marsepein of fondant om de taart te decoreren naar wens. Voeg ook verse vruchten toe om de taart extra feestelijk te maken.
Stap 7: Het serveren van de taart
Laat de taart minstens een uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert. Geniet van deze feestelijke taart op de verjaardag van de jongen!
Voedingswaarde:
Energie: 350 kcal per portie
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat verse vruchten, wat bijdraagt aan de dagelijkse fruitinname. Fruit is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, die belangrijk zijn voor een gezond immuunsysteem. Daarnaast bevat de taart ook zuivelproducten, zoals slagroom en mascarpone, die calcium bevatten voor sterke botten en tanden.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten
Bakken: 30-35 minuten
Totaal: 1 uur en 55 minuten