Taart Met Bladerdeeg Maken

Taart Met Bladerdeeg Maken

Kook de wereld rond! Hartige taart met bodem van glutenvrij bladerdeeg
Kook de wereld rond! Hartige taart met bodem van glutenvrij bladerdeeg from kookdewereldrond.blogspot.com
kookdewereldrond.blogspot.com

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld appels, peren, kersen)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei, losgeklopt
  • Poedersuiker (optioneel, voor het bestrooien)

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2: Fruit snijden

Schil het fruit en snijd het in kleine stukjes. Verwijder eventuele pitten of klokhuizen.

Stap 3: Mengen

Doe het fruit in een kom en voeg de suiker en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 4: Deeg uitrollen

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en rol hierop het bladerdeeg uit. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar iets overlappen, zodat er een mooie bodem ontstaat.

Stap 5: Vullen

Schep het fruitmengsel op het bladerdeeg en verdeel het gelijkmatig over de bodem.

Stap 6: Deeg bedekken

Snijd de overige plakjes bladerdeeg in reepjes en leg deze in een ruitpatroon over de vulling. Druk de uiteinden van de reepjes goed aan op de rand van het bladerdeeg.

Stap 7: Ei en suiker

Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het eventueel met wat suiker voor een mooie glans.

Stap 8: Bakken

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 9: Afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Bestrooi de taart eventueel met wat poedersuiker voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de taart met bladerdeeg kan variëren, afhankelijk van het gebruikte fruit en de hoeveelheid suiker. Over het algemeen bevat deze taart veel koolhydraten en calorieën. Het fruit zorgt echter voor de nodige vitamines, mineralen en vezels.

Gezondheidsvoordelen

Het eten van taart met bladerdeeg kan een heerlijke traktatie zijn, maar het is belangrijk om het met mate te consumeren vanwege de hoge hoeveelheid calorieën en suiker. Het gebruik van vers fruit in de taart voegt wel voedingsstoffen toe, maar het is nog steeds belangrijk om gezonde voeding en een evenwichtige levensstijl te handhaven.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

25-30 minuten

Totale tijd

40-45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *