Taart Op Monalisa
Ingrediënten
Voor de taart:
- 300 gram bloem
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 200 ml melk
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 200 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- verse aardbeien
Voor de decoratie:
- chocoladeschilfers
- verse aardbeien
Bereidingswijze
Stap 1: Het maken van de taartbodem
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag.
4. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
5. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
6. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
7. Haal de taartbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.
Stap 2: Het maken van de vulling
1. Klop de slagroom, poedersuiker en vanille-extract in een grote kom stijf.
2. Snijd de verse aardbeien in plakjes.
3. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden.
4. Smeer een laag slagroom op de onderste helft van de taartbodem.
5. Verdeel de plakjes aardbeien gelijkmatig over de slagroomlaag.
6. Plaats de bovenste helft van de taartbodem erbovenop.
7. Smeer de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart.
8. Garneer de taart met chocoladeschilfers en verse aardbeien.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 plakje taart
Calorieën: 350
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwitten: 4 gram
Gezondheidsvoordelen
1. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen verminderen.
2. Slagroom bevat calcium en vitamine D, die helpen bij de opbouw en het behoud van sterke botten.
3. Het eten van taart kan zorgen voor een geluksgevoel, omdat het genot en voldoening geeft.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 55 minuten
Geniet van je taart op monalisa!