Taart Terwijde

Taart Terwijde

Kerst MonChou taart Laura's Bakery
Kerst MonChou taart Laura's Bakery from www.laurasbakery.nl
www.laurasbakery.nl

Overzicht

Prep Tijd: 30 minuten

Kooktijd: 1 uur

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

De taart terwijde is een heerlijke en smaakvolle taart die perfect is voor speciale gelegenheden. Deze taart is gemaakt met een luchtige cake, gevuld met een romige vulling en bedekt met een zoete glazuur. Het is een klassiek recept dat al jarenlang geliefd is bij veel mensen. In dit artikel delen we het gedetailleerde recept voor de taart terwijde, inclusief de ingrediëntenlijst, de instructies, de voedingswaarde en de gezondheidsvoordelen.

Ingrediëntenlijst

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram frambozen
  • 50 gram witte chocolade

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. In een grote kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtige massa.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en voeg het vanille-extract toe.
  6. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
  10. Klop ondertussen de slagroom stijf in een andere kom.
  11. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe aan de slagroom en klop nogmaals tot een stevige vulling.
  12. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.
  13. Verdeel de helft van de vulling over de onderste helft van de taart.
  14. Leg de frambozen op de vulling en bedek met de andere helft van de taart.
  15. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende vulling.
  16. Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle over de taart.
  17. Laat de chocolade hard worden en serveer de taart terwijde.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak

Calorieën: 350

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel taart terwijde geen gezonde keuze is voor dagelijks gebruik, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd dieet en gelukkig gevoel. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen met mate en te zorgen voor een evenwichtige voeding met voldoende groenten, fruit en volkorenproducten.

Stap-voor-stap Methode

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

3. In een grote kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtige massa.

4. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.

5. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en voeg het vanille-extract toe.

6. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

7. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

8. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

9. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

10. Klop ondertussen de slagroom stijf in een andere kom.

11. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe aan de slagroom en klop nogmaals tot een stevige vulling.

12. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

13. Verdeel de helft van de vulling over de onderste helft van de taart.

14. Leg de frambozen op de vulling en bedek met de andere helft van de taart.

15. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende vulling.

16. Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle over de taart.

17. Laat de chocolade hard worden en serveer de taart terwijde.

Geniet van deze heerlijke taart terwijde en deel het met je vrienden en familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *