Hartige Taart Broccoli Kip Brie

Hartige Taart Broccoli Kip Brie

Hartige taart met broccoli en brie (quiche) Brenda Kookt!
Hartige taart met broccoli en brie (quiche) Brenda Kookt! from brendakookt.nl
brendakookt.nl

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram brie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de hartige taart. Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Voeg het ei toe en kneed opnieuw tot een glad deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Voorbereiden van de ingrediënten

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water en een beetje zout. Laat de broccoli vervolgens uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de brie in plakjes.

Stap 3: Vulling bereiden

Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: De taart vullen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het kip-broccoli mengsel over het deeg. Leg de plakjes brie er bovenop.

Stap 5: Eimengsel maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de vulling in de taartvorm.

Stap 6: Bakken

Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Deze hartige taart broccoli kip brie bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 400
  • Eiwitten: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart bevat gezonde ingrediënten zoals broccoli en kip. Broccoli is rijk aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K en calcium. Het is ook een goede bron van vezels en bevat weinig calorieën. Kipfilet is een mager stukje vlees en bevat veel eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van spieren en dragen bij aan een verzadigd gevoel.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor deze hartige taart is ongeveer 1 uur.

Ingrediëntenlijst

Om deze hartige taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram brie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • peper en zout naar smaak

Stappenplan

  1. Maak het deeg door bloem, boter en een snufje zout te mengen en te kneden tot een samenhangend deeg. Voeg het ei toe en kneed opnieuw tot een glad deeg. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water en zout. Laat de broccoli uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de brie in plakjes.
  3. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar. Voeg de broccoli toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel het kip-broccoli mengsel over het deeg en leg de plakjes brie er bovenop.
  5. Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de vulling in de taartvorm.
  6. Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *