Taart Verdelen In 10 Stukken
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- 150 ml melk
- 200 gram slagroom
- 50 gram poedersuiker
- 150 gram aardbeien
Bereidingswijze:
Stap 1: Deeg maken
Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout in een kom. Kneed het deeg goed door totdat het een gladde en stevige bal vormt. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: Taartbodem bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg deze in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat.
Stap 3: Slagroom maken
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf in een kom. Zorg ervoor dat de slagroom goed stevig is, maar niet te ver doorkloppen, anders wordt deze korrelig. Zet de kom met slagroom in de koelkast tot je deze gaat gebruiken.
Stap 4: Taart vullen
Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Bestrijk de onderste laag met een laagje slagroom. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel de helft van de plakjes over de slagroom. Leg de bovenste laag van de taartbodem er bovenop.
Stap 5: Taart decoreren
Bestrijk de bovenkant van de taart met slagroom en strijk dit glad met een mes. Verdeel de rest van de aardbeien over de taart en druk ze lichtjes aan. Je kunt de taart eventueel nog verder versieren met bijvoorbeeld wat geschaafde chocolade of muntblaadjes.
Stap 6: Taart verdelen
Als de taart helemaal klaar is, kun je deze gaan verdelen in 10 stukken. Gebruik hiervoor een scherp mes en snijd de taart voorzichtig in gelijke stukken. Serveer de taart op een mooie schaal en geniet van elke heerlijke hap!
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk taart (150 gram)
Calorieën: 350 kcal
Vetten: 20 gram
Verzadigde vetten: 12 gram
Koolhydraten: 35 gram
Suikers: 15 gram
Eiwitten: 6 gram
Zout: 0.5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem en antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat deze taart ook vezels uit de bloem en boter, die kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bakken: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten