Taart Uit Quichevorm Halen

Taart Uit Quichevorm Halen

Kitchen Craft Taart/Quichevorm 20 cm
Kitchen Craft Taart/Quichevorm 20 cm from www.bol.com
www.bol.com

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 1 ei

– Snufje zout

– 500 gram vulling naar keuze (groenten, vlees, kaas, etc.)

– Optioneel: geraspte kaas

Bereidingswijze:

Stap 1: De korst maken

1. Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

2. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vorm klaarmaken

1. Vet een quichevorm in met boter of gebruik bakpapier om plakken te voorkomen.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 3: De taart vullen

1. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak.

2. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk goed aan in de randen.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem om te voorkomen dat deze omhoog komt tijdens het bakken.

4. Vul de taart met de gewenste vulling, zoals groenten, vlees en/of kaas.

5. Optioneel: strooi geraspte kaas over de vulling.

Stap 4: De taart bakken

1. Zet de quichevorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.

2. Controleer met een satéprikker of de vulling gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Stap 5: De taart uit de quichevorm halen

1. Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen in de vorm.

2. Leg een groot bord of een taartplateau op de bovenkant van de vorm.

3. Draai het geheel voorzichtig om, zodat de taart op het bord of plateau terechtkomt.

4. Verwijder voorzichtig de vorm en laat de taart verder afkoelen.

Stap 6: Serveren en genieten

1. Snijd de taart in punten en serveer deze warm of koud.

2. Geniet van de heerlijke taart uit de quichevorm!

Voedingswaarde:

– Calorieën: afhankelijk van de vulling

– Vet: afhankelijk van de vulling

– Koolhydraten: afhankelijk van de vulling

– Eiwitten: afhankelijk van de vulling

– Vezels: afhankelijk van de vulling

Gezondheidsvoordelen:

– Groenten in de taart zorgen voor extra vitamines en mineralen.

– Vlees of vis in de taart zorgt voor extra eiwitten.

– Kaas in de taart zorgt voor extra calcium.

– Het gebruik van volkorenmeel in het deeg zorgt voor extra vezels.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 40 minuten

– Bakken: 30-40 minuten

– Totale tijd: 1 uur 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *