Taart Voor 40 Jarige Vrouw

Taart Voor 40 Jarige Vrouw

Schijt aan je leeftijd taart 40 Verjaardagsideeën, Verjaardagsgeld
Schijt aan je leeftijd taart 40 Verjaardagsideeën, Verjaardagsgeld from www.pinterest.de
www.pinterest.de

Ingrediënten

Voor de taart:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 100 ml melk

Voor de vulling:

– 500 ml slagroom

– 250 gram mascarpone

– 50 gram poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 gram aardbeien

– 200 gram frambozen

– 200 gram bosbessen

Voor de topping:

– 200 gram witte chocolade

– 100 ml slagroom

– 50 gram roze marsepein

– 40 gram eetbare bloemen

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad beslag.

Verdeel het beslag in tweeën. Meng door de ene helft het vanille-extract en door de andere helft het cacaopoeder. Voeg aan beide helften de melk toe en mix tot alles goed gemengd is.

Schep het vanillebeslag en het chocoladebeslag om en om in de taartvorm. Gebruik een mes om een marmerpatroon te creëren.

Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract toe en mix tot alles goed gemengd is.

Snijd de aardbeien in plakjes en halveer de frambozen. Meng de aardbeien, frambozen en bosbessen door de mascarponevulling.

Stap 3: Bereid de topping

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe. Mix tot een glad mengsel.

Bekleed de bovenkant van de taart met het chocolademengsel. Rol het roze marsepein uit en gebruik een uitsteekvorm om hartjes uit te steken. Plaats de hartjes op de taart en garneer met eetbare bloemen.

Voedingswaarde

Per portie:

– Calorieën: 380

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat fruit, zoals aardbeien, frambozen en bosbessen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid.

De mascarpone in de vulling bevat calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. De slagroom bevat vitamine D, wat kan bijdragen aan een goede botgezondheid.

Eetbare bloemen kunnen niet alleen zorgen voor een mooie presentatie, maar kunnen ook een bron zijn van voedingsstoffen zoals vitamine C en antioxidanten.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geniet van deze heerlijke taart op een speciale dag voor een 40-jarige vrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *