Vicento Taart Zoetermeer
Ingrediënten
Voor de taartbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- snufje zout
Voor de vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gram mascarpone
- 200 gram roomkaas
- 100 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- rasp van 1 citroen
Voor de topping heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gram aardbeien
- 250 gram frambozen
- 50 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Stap 1: Taartbodem maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot deze goudbruin is.
Stap 2: Vulling maken
Meng de mascarpone, roomkaas, poedersuiker, vanille-extract en citroenrasp in een kom tot een glad mengsel.
Verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem en strijk glad met een spatel.
Stap 3: Topping maken
Snijd de aardbeien in plakjes en halveer de frambozen.
Verdeel de aardbeien en frambozen over de taartvulling.
Bestrooi het geheel met poedersuiker.
Voedingswaarde
Deze Vicento Taart Zoetermeer bevat per portie van 1/8 taart:
- Calorieën: 350
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze Vicento Taart Zoetermeer bevat gezonde ingrediënten zoals fruit en zuivel.
Aardbeien en frambozen zijn rijk aan vitamine C, antioxidanten en voedingsvezels.
Mascarpone en roomkaas bevatten calcium en eiwitten, wat bijdraagt aan sterke botten en spieren.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Totaal: 45 minuten