Zalmtaart Met Verse Zalm

Zalmtaart Met Verse Zalm

Aspergezalmtaart
Aspergezalmtaart from www.pinterest.ca
www.pinterest.ca

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 400 gram verse zalm

– 200 gram roomkaas

– 2 eieren

– 100 ml slagroom

– 1 rode ui

– 1 teentje knoflook

– Handje verse dille

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

1. Doe de bloem, koude boter, ei en een snufje zout in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.

2. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De taartvorm bekleden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

4. Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

Stap 3: De vulling maken

1. Snijd de rode ui en knoflook fijn.

2. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rode ui en knoflook aan.

3. Snijd de verse zalm in blokjes en voeg dit toe aan de pan.

4. Bak de zalm kort aan tot deze net gaar is.

5. Haal de pan van het vuur en laat de zalm afkoelen.

6. Meng de roomkaas, eieren, slagroom, verse dille, zout en peper in een kom.

7. Voeg de afgekoelde zalm toe aan het roomkaasmengsel en roer goed door.

Stap 4: De taart bakken

1. Giet het roomkaasmengsel met zalm op de voorgebakken bodem in de taartvorm.

2. Bak de zalmtaart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

3. Laat de taart afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

– Energie: 400 kcal

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwitten: 15 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Zalm bevat omega-3 vetzuren, die goed zijn voor het hart en de bloedvaten.

– Zalm is rijk aan eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren.

– Dille heeft een kalmerende werking en kan helpen bij spijsverteringsproblemen.

– Ui en knoflook hebben antibacteriële eigenschappen en kunnen het immuunsysteem versterken.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 40 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *