Creme Vulling Voor Taart

Creme Vulling Voor Taart

KitKat en M&M taart. Vulling enchanted cream Taart, Vulling
KitKat en M&M taart. Vulling enchanted cream Taart, Vulling from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de creme vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 ml melk
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 40 gram maïzena
  • 1 vanillestokje
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de creme vulling voor taart te maken:

Stap 1: Verwarm de melk

Giet de melk in een pan en verwarm op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de melk. Laat de melk langzaam warm worden, maar breng het niet aan de kook.

Stap 2: Klop de eieren en suiker

Doe de eieren en suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Voeg de maïzena toe en meng goed. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.

Stap 3: Giet de hete melk bij het eimengsel

Giet een beetje van de hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Dit voorkomt dat de eieren gaan stollen als je de rest van de melk toevoegt. Giet vervolgens de rest van de melk bij het eimengsel en roer goed door.

Stap 4: Verwarm de creme

Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur. Blijf constant roeren om te voorkomen dat de creme aanbrandt. Na ongeveer 5 minuten zal de creme indikken tot een dikke vla. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.

Stap 5: Laat de creme afkoelen

Giet de creme in een schaal en dek af met plasticfolie. Dit voorkomt dat er een vel op de creme vormt. Laat de creme volledig afkoelen in de koelkast.

Voedingswaarde

De creme vulling voor taart bevat per portie van 50 gram ongeveer:

  • Calorieën: 120
  • Vetten: 5 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Eiwitten: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de creme vulling voor taart niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een lekker stukje taart zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van eten, maar met mate. Het is ook mogelijk om de creme vulling lichter te maken door bijvoorbeeld magere melk te gebruiken en minder suiker toe te voegen.

Bereidingstijd

Voor het maken van de creme vulling heb je ongeveer 20 minuten nodig.

Baktijd

De creme vulling hoeft niet gebakken te worden, dus er is geen specifieke baktijd.

Totale tijd

De totale tijd voor het maken van de creme vulling, inclusief afkoelen, is ongeveer 1 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *