Daim Taart Kopen

Daim Taart Kopen

daim taart DrBeckmann
daim taart DrBeckmann from 123bike.biz
123bike.biz

Wat is een Daim taart?

Een heerlijke Zweedse lekkernij

Als je ooit in Zweden bent geweest, heb je waarschijnlijk gehoord van een Daim taart. Deze heerlijke zoete traktatie is een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen. Een Daim taart bestaat uit een smeuïge chocoladetaart met een knapperige karamel- en amandellaag. Het is een perfecte combinatie van zoet en knapperig, en het is moeilijk om er niet van te genieten.

Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Voor de taart:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de karamel- en amandellaag:

  • 200 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram gehakte amandelen

Bereidingswijze

Hoe maak je een Daim taart?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie. Roer goed door tot het een glad mengsel is.

Stap 3: Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en meng goed door. Laat het mengsel een beetje afkoelen.

Stap 4: Voeg de eieren één voor één toe aan het chocolademengsel en meng goed door na elke toevoeging.

Stap 5: Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het chocolademengsel. Voeg ook het vanille-extract toe. Meng alles goed door tot een glad beslag.

Stap 6: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 7: Maak ondertussen de karamel- en amandellaag. Verhit de suiker in een pan op middelhoog vuur. Roer constant tot de suiker volledig is gesmolten en een goudbruine kleur heeft.

Stap 8: Voeg de boter toe aan de gesmolten suiker en roer goed door tot het volledig is opgenomen. Voeg vervolgens de slagroom toe en blijf roeren tot een gladde karamel ontstaat.

Stap 9: Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte amandelen toe aan de karamel. Roer goed door zodat de amandelen gelijkmatig verdeeld zijn.

Stap 10: Giet de karamel- en amandellaag over de afgekoelde taart en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarde

Wat zit erin?

Een stuk Daim taart (100 gram) bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Waarom is het goed voor je?

Hoewel een Daim taart niet de gezondste traktatie is, kan het af en toe genieten van zoete lekkernijen een positief effect hebben op je humeur en algeheel welzijn. Het is belangrijk om te genieten van eten in balans en met mate.

Bereidingstijd

Hoe lang duurt het?

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *