Bakker Uljee Taarten

Bakker Uljee Taarten

Taarten Sieben, De Echte Bakker
Taarten Sieben, De Echte Bakker from sieben.echtebakker.nl
sieben.echtebakker.nl

Ingrediëntenlijst:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 200 gram zelfrijzend bakmeel

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 200 gram pure chocolade

– 200 ml slagroom

– 200 gram bosbessen

– poedersuiker (optioneel)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

2. Mix de boter en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder boven de kom en mix tot een glad beslag.

5. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

6. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

7. Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.

8. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

9. Klop de slagroom stijf en voeg de gesmolten chocolade toe. Mix goed tot een glad mengsel.

10. Haal de taart uit de vorm en snijd horizontaal doormidden.

11. Bestrijk de onderste helft van de taart met een laag van het chocolademengsel.

12. Verdeel de bosbessen over de chocoladelaag.

13. Plaats de bovenste helft van de taart er weer op.

14. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met het overgebleven chocolademengsel.

15. Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Bosbessen zitten boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen.

– Pure chocolade bevat flavonoïden die een positief effect hebben op de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

– Slagroom is een goede bron van vitamine A, calcium en vitamine D.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 15 minuten

– Bakken: 30 minuten

– Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *