Ski Taart Recept
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 200 gram koekjes
- 100 gram boter
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Stap 2: Taartbodem maken
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla erop met een deegroller.
Smelt de boter in een pan en meng dit met de koekkruimels.
Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet dit in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: Vulling maken
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
Giet de gesmolten chocolade bij de slagroom en meng dit goed door elkaar.
Stap 4: Taart samenstellen
Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vulling op de taartbodem.
Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde
Per portie (1/8 van de taart):
- Calorieën: 480
- Vetten: 32 gram
- Koolhydraten: 44 gram
- Eiwitten: 6 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze ski taart bevat witte chocolade, wat een bron is van antioxidanten en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink.
Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat goed is voor sterke botten.
Genieten van een lekker stukje taart kan ook bijdragen aan een positieve gemoedstoestand en ontspanning.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Koeltijd: 4 uur
Totaal: 4 uur en 20 minuten
Geniet van je heerlijke ski taart!