Ski Taart Recept

Ski Taart Recept

Snowy Skitaart Kersen recepten, Zoete taart recepten, Chocolade
Snowy Skitaart Kersen recepten, Zoete taart recepten, Chocolade from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram koekjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Stap 2: Taartbodem maken

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla erop met een deegroller.

Smelt de boter in een pan en meng dit met de koekkruimels.

Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet dit in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Vulling maken

Smelt de witte chocolade au bain-marie.

Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.

Giet de gesmolten chocolade bij de slagroom en meng dit goed door elkaar.

Stap 4: Taart samenstellen

Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vulling op de taartbodem.

Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 480
  • Vetten: 32 gram
  • Koolhydraten: 44 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze ski taart bevat witte chocolade, wat een bron is van antioxidanten en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink.

Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat goed is voor sterke botten.

Genieten van een lekker stukje taart kan ook bijdragen aan een positieve gemoedstoestand en ontspanning.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Koeltijd: 4 uur

Totaal: 4 uur en 20 minuten

Geniet van je heerlijke ski taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *