Hartige Taart Prei Ham Paprika
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 1 ei
- 1 prei
- 100 gram ham
- 1 rode paprika
- 3 eieren
- 250 ml melk
- 100 gram geraspte kaas
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Stap 1: Deeg maken
Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg het ei toe en kneed opnieuw tot het deeg glad en elastisch is. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: Vulling voorbereiden
Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de ham in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
Stap 3: De taartbodem bakken
Vet een quichevorm in met boter. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem blind in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 15 minuten.
Stap 4: De vulling bereiden
Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de prei en paprika tot ze zacht zijn. Voeg de ham toe en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5: De taart afmaken
Klop de eieren los met de melk en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het prei-ham-paprikamengsel over de taartbodem en giet het eimengsel eroverheen.
Stap 6: Bakken en serveren
Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig en goudbruin is. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 punt
Aantal porties: 6
- Calorieën per portie: 350
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- Eiwit: 15 gram
- Vezels: 3 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze hartige taart combineert verschillende gezonde ingrediënten. Prei is een goede bron van vitamine C, vitamine K en vezels. Ham is een bron van eiwitten en bevat ook belangrijke mineralen zoals ijzer en zink. Paprika zit vol met vitamine C en antioxidanten. Door deze taart te eten, krijg je dus een goede dosis voedingsstoffen binnen.
Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur en 5 minuten