Broccolitaart Met Spekjes

Broccolitaart Met Spekjes

Hartige taart met broccoli en spekjes Lekker en Simpel
Hartige taart met broccoli en spekjes Lekker en Simpel from www.lekkerensimpel.com
www.lekkerensimpel.com

Ingrediënten:

– 1 rol vers bladerdeeg

– 500 gram broccoli

– 200 gram spekreepjes

– 1 ui, gesnipperd

– 3 eieren

– 200 ml crème fraîche

– 100 gram geraspte kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Ontdooi het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water en zout tot ze beetgaar zijn. Giet de broccoli af en laat deze goed uitlekken.

Stap 2: Bakken van de spekjes en ui

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak de gesnipperde ui in het achtergebleven vet van de spekjes totdat deze glazig is. Haal de ui uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.

Stap 3: Het maken van de vulling

Klop in een kom de eieren los. Voeg de crème fraîche toe en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de geraspte kaas toe aan het eimengsel en roer dit goed door.

Stap 4: Het samenstellen van de taart

Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg.

Verdeel de broccoli, spekreepjes en ui gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Schenk het eimengsel over de vulling in de taartvorm.

Stap 5: Het bakken van de taart

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Per portie (1/4 taart):

– 450 calorieën

– 30 gram vet

– 20 gram eiwit

– 25 gram koolhydraten

– 5 gram vezels

Gezondheidsvoordelen:

Deze broccolitaart met spekjes is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Broccoli is namelijk een echte superfood. Het zit boordevol vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur en ijzer. Daarnaast bevat broccoli ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering.

Spekjes voegen een lekkere zoute smaak toe aan de taart, maar moeten wel met mate geconsumeerd worden vanwege het hoge gehalte aan verzadigd vet. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen en te variëren in je voedingskeuzes.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 15 minuten

– Kooktijd broccoli: 10 minuten

– Baktijd taart: 30 minuten

– Totale tijd: 55 minuten

Geniet van je heerlijke broccolitaart met spekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *