Beppe Taart Recept
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 200 gram bloem
- 100 gram koude boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- snufje zout
Voor de vulling:
- 500 ml melk
- 100 gram suiker
- 50 gram maïzena
- 2 eieren
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een taartvorm in met boter.
Stap 2: De taartbodem maken
Zeef de bloem boven een kom.
Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg dit toe aan de bloem.
Voeg ook de suiker, het ei en het snufje zout toe.
Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Druk het deeg uit in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3: De vulling maken
Verwarm de melk in een pan.
Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de melk.
Laat de melk zachtjes koken.
Meng ondertussen in een kom de suiker, maïzena en eieren.
Giet een beetje van de warme melk bij het suikermengsel en roer goed door.
Giet dit mengsel vervolgens terug in de pan met melk en verwarm al roerend tot het dikker wordt.
Haal de pan van het vuur en laat de vulling iets afkoelen.
Stap 4: De taart afmaken
Giet de vulling op de taartbodem en strijk glad.
Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Garneer de taart eventueel met vers fruit of slagroom.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 250
Vetten: 10 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze Beppe taart bevat melk en eieren, waardoor het een goede bron is van calcium en eiwitten. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl eiwitten helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren.
Maïzena wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in de vulling en bevat geen gluten, waardoor dit recept ook geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur en 45 minuten