Pudding Taart Met Koekjes

Pudding Taart Met Koekjes

Chocoladevanille pudding taart / Taart / Recepten
Chocoladevanille pudding taart / Taart / Recepten from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 1 pakje vanillepudding
  • 500 ml melk
  • 200 gram koekjes naar keuze
  • 50 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Slagroom en chocoladeschaafsel voor de topping

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de vanillepudding voor

Begin met het bereiden van de vanillepudding volgens de instructies op de verpakking. Gebruik hiervoor de melk en het pakje vanillepudding. Laat de pudding vervolgens afkoelen.

Stap 2: Verkruimel de koekjes

Neem de koekjes naar keuze en verkruimel ze tot fijne kruimels. Dit kun je doen door de koekjes in een plastic zak te stoppen en er met een deegroller overheen te rollen. Zorg ervoor dat de kruimels gelijkmatig zijn.

Stap 3: Smelt de boter

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Zorg ervoor dat de boter niet verbrandt, maar gewoon smelt.

Stap 4: Voeg de suiker en vanille-extract toe

Voeg de suiker en het vanille-extract toe aan de gesmolten boter. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.

Stap 5: Meng de koekkruimels met het botermengsel

Giet het botermengsel over de verkruimelde koekjes en meng goed door elkaar. Zorg ervoor dat alle koekkruimels bedekt zijn met het botermengsel.

Stap 6: Bedek de bodem van een taartvorm

Pak een taartvorm en bedek de bodem met het koekjesmengsel. Druk goed aan met een lepel zodat er een stevige bodem ontstaat.

Stap 7: Laat de bodem opstijven

Zet de taartvorm met de bodem in de koelkast en laat deze minstens 30 minuten opstijven. Hierdoor wordt de bodem steviger en is hij beter te snijden.

Stap 8: Giet de vanillepudding over de bodem

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de afgekoelde vanillepudding over de bodem van koekjes. Verdeel de pudding gelijkmatig over de bodem.

Stap 9: Laat de taart verder opstijven

Zet de taartvorm weer terug in de koelkast en laat de taart verder opstijven. Dit duurt ongeveer 2 uur. Hierdoor wordt de pudding stevig en is de taart makkelijker te serveren.

Stap 10: Decoreer de taart

Haal de taart uit de koelkast en decoreer de bovenkant met slagroom en chocoladeschaafsel. Je kunt ook nog wat verkruimelde koekjes toevoegen als extra topping.

Stap 11: Serveer en geniet!

Snijd de pudding taart met koekjes in mooie stukken en serveer aan je gasten. Geniet van de heerlijke combinatie van vanillepudding en koekjes!

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de pudding taart met koekjes kan variëren, afhankelijk van de gekozen ingrediënten en de grootte van de porties. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze pudding taart met koekjes is een heerlijk dessert, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. Melk is een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevat vanille-extract antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben. De koekjes in de taart kunnen ook vezels bevatten, afhankelijk van het gekozen type koekjes.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 30 minuten

Geniet van je pudding taart met koekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *