Discodip Taart Jumbo

Discodip Taart Jumbo

Colorfull ruffels cake with discodip Taart, Eten
Colorfull ruffels cake with discodip Taart, Eten from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram discodip

Voor de botercrème:

  • 250 gram boter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram discodip

Ter decoratie:

  • Extra discodip
  • Chocoladekrullen

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed door tot de suiker is opgelost.

Klop de eieren één voor één door het boter-suikermengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.

Roer tot slot de discodip door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: Het maken van de botercrème

Klop de boter in een grote kom tot een luchtige massa. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het geheel goed gemengd is.

Voeg het vanille-extract en de melk toe en klop nog even door tot de botercrème glad en romig is.

Roer tot slot de discodip door de botercrème. Zet de botercrème even in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Het decoreren van de taart

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.

Smeer een laag botercrème op de onderste taartlaag en leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de hele taart vervolgens met een dunne laag botercrème.

Strooi wat extra discodip over de bovenkant van de taart en druk voorzichtig de discodip tegen de zijkanten van de taart aan.

Garneer de taart tot slot met chocoladekrullen en eventueel extra discodip.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze discodip taart natuurlijk niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te zondigen. Deze taart is perfect voor speciale gelegenheden en feestjes.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *