St Hubertine Taart
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- snufje zout
Voor de vulling:
- 500 gram pruimen
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels paneermeel
Voor de topping:
- 100 gram bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram boter
Bereidingswijze
Stap 1: Het deeg maken
Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast om te rusten.
Stap 2: De pruimen voorbereiden
Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in dunne plakjes. Meng de suiker, vanillesuiker en kaneel door de pruimen.
Stap 3: De taartbodem maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Stap 4: De vulling toevoegen
Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel de pruimen gelijkmatig over de bodem.
Stap 5: De topping maken
Meng de bloem, suiker en boter in een kom. Kneed het geheel tot een kruimelig mengsel. Verdeel de topping over de pruimen.
Stap 6: De taart bakken
Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Een portie St. Hubertine Taart (1/8e van de taart) bevat ongeveer:
- Calorieën: 250
- Vet: 10 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwit: 3 gram
- Vezels: 2 gram
Gezondheidsvoordelen
St. Hubertine Taart bevat pruimen, die rijk zijn aan voedingsvezels en vitamines. Pruimen kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een goede stoelgang. Daarnaast bevatten pruimen antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 40 minuten
Totaal: 1 uur en 10 minuten