Citroen Meringue Taart Dr Oetker

Citroen Meringue Taart Dr Oetker

Citroenmeringue taart met limoen Recept Rutger Bakt
Citroenmeringue taart met limoen Recept Rutger Bakt from rutgerbakt.nl
rutgerbakt.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 75 gram suiker

– 1 ei

Voor de vulling:

– 4 eieren

– 150 gram suiker

– 150 ml citroensap

– 50 gram maïzena

– 300 ml water

Voor het meringue schuim:

– 4 eiwitten

– 200 gram suiker

– 1 theelepel maïzena

– 1 theelepel azijn

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Neem een kom en meng hierin de bloem, boter, suiker en het ei tot een stevig deeg.

Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en de randen van de vorm.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak de taartbodem 15 minuten in de oven.

Stap 2: Maak de vulling

Scheid de eieren en bewaar de eiwitten voor de meringue.

Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

Voeg het citroensap toe aan het mengsel en meng goed door.

Neem een steelpan en meng hierin de maïzena met het water.

Voeg het citroenmengsel toe aan de pan en verwarm op laag vuur, onder constant roeren, tot het mengsel indikt.

Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Stap 3: Maak de meringue

Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is.

Voeg de maïzena en azijn toe en meng nog even door.

Stap 4: Vul de taart

Giet de afgekoelde citroenvulling in de taartbodem.

Verdeel het meringue schuim gelijkmatig over de vulling.

Gebruik een lepel of spatel om mooie pieken te maken in het schuim.

Stap 5: Bak de taart

Plaats de taart in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot het meringue schuim goudbruin is.

Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350

Vetten: 12g

Koolhydraten: 58g

Eiwitten: 6g

Gezondheidsvoordelen

Deze citroen meringue taart bevat vitamine C uit het citroensap, wat kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem.

De taart bevat ook eieren, wat een goede bron van eiwitten is.

Let op dat deze taart wel veel suiker bevat, dus geniet er met mate van.

Voorbereidingstijd

20 minuten

Bereidingstijd

40 minuten

Totale tijd

1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *