Conference Peren Taart

Conference Peren Taart

Conference peren indebuurt Rotterdam
Conference peren indebuurt Rotterdam from indebuurt.nl
indebuurt.nl

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 conferentieperen
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, bakpoeder, ei en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Schil ondertussen de peren en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes peer met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verdeel de plakjes peer over de bodem van de taartvorm. Bestrooi de peren met kaneel en amandelschaafsel.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Een portie conferentie perentaart bevat ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Conferentieperen zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze bevatten ook antioxidanten die ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen en het immuunsysteem kunnen ondersteunen.

Daarnaast bevatten peren weinig calorieën en vet, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor mensen die op hun gewicht letten. De vezels in peren kunnen ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

Het amandelschaafsel in deze taart voegt niet alleen een heerlijke smaak en textuur toe, maar bevat ook gezonde vetten en vitamine E.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 1 uur

Stap-voor-stap methode

  1. Meng de bloem, boter, suiker, bakpoeder, ei en een snufje zout in een kom. Kneed tot een stevig deeg en laat een half uur rusten in de koelkast.
  2. Schil de peren en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  4. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem.
  5. Verdeel de plakjes peer over de bodem van de taartvorm. Bestrooi met kaneel en amandelschaafsel.
  6. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Geniet van je zelfgemaakte conferentie perentaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *