Glutenvrije Appeltaart Hema

Glutenvrije Appeltaart Hema

appeltaart 8 p. HEMA
appeltaart 8 p. HEMA from www.hema.nl
www.hema.nl

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid het deeg voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm in met boter en bestrooi met een beetje glutenvrij meel.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Mix in een kom het glutenvrije meel, suiker, bakpoeder en kaneel door elkaar. Voeg de gesmolten boter en de eieren toe aan het meelmengsel en mix tot een glad deeg.

Stap 2: Bereid de vulling voor

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Meng de appelschijfjes met het citroensap, rozijnen en amandelschaafsel.

Stap 3: Maak de taart

Verdeel het deeg in tweeën. Rol een helft uit tot een dunne plak en bedek hiermee de bodem en zijkanten van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Schep de appelmix op het deeg en verdeel gelijkmatig.

Gebruik de andere helft van het deeg om een rasterpatroon op de appels te maken. Druk de randen goed aan.

Stap 4: Bak de taart

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50-60 minuten, of tot de taart goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm.

Voedingswaarde

Per portie van de glutenvrije appeltaart (1/8 deel):

  • Calorieën: 250
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Eiwit: 4 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze glutenvrije appeltaart is niet alleen lekker, maar ook gezond. Appels zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C en voedingsvezels. Het eten van appels kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast is deze taart glutenvrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.

Benodigde tijd

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 50-60 minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *