Friese Oranje Taart

Friese Oranje Taart

Streekgerechten Friesland Oranjekoek Out mijn keuken Recept
Streekgerechten Friesland Oranjekoek Out mijn keuken Recept from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Smelt de boter in een pan en laat het afkoelen. Mix de suiker en eieren in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng goed. Giet de gesmolten boter erbij en roer tot een glad deeg.

Stap 3: Taartbodem maken

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Bak de taartbodem in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze goudbruin is. Laat de taartbodem volledig afkoelen.

Stap 4: Sinaasappelvulling maken

Was de sinaasappel grondig en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit en bewaar het sap. Meng de sinaasappelrasp met de poedersuiker en voeg het sinaasappelsap toe. Roer goed door. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan het sinaasappelmengsel. Meng alles goed door elkaar.

Stap 5: Taart afmaken

Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Verdeel de sinaasappelvulling gelijkmatig over de onderste helft van de taart. Leg de bovenste helft van de taart erop en druk voorzichtig aan. Bestuif de bovenkant van de taart met poedersuiker.

Stap 6: Serveren

Laat de taart minstens een uur in de koelkast opstijven. Snijd de taart in punten en serveer. Geniet van deze heerlijke Friese Oranje Taart!

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze Friese Oranje Taart bevat vitamine C uit de sinaasappel, wat goed is voor het immuunsysteem. De taart bevat ook vezels uit het zelfrijzend bakmeel, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bakken: 20 minuten
  • Totaal: 1 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *