Slagroomtaart Recept Ah

Slagroomtaart Recept Ah

Aardbeien slagroomtaart
Aardbeien slagroomtaart from zoetenverleidelijk.blogspot.com
zoetenverleidelijk.blogspot.com

Ingrediëntenlijst:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, 1 ei en het zakje vanillesuiker in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem bakken

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taartbodem afkoelen.

Stap 3: Slagroom maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Zorg ervoor dat de slagroom goed stevig is, maar niet te ver doorkloppen zodat het korrelig wordt.

Stap 4: Taart vullen

Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel de helft van de plakjes over de taartbodem. Verdeel de helft van de slagroom over de aardbeien. Leg hier de frambozen op en verdeel vervolgens de rest van de slagroom erover. Garneer de taart tot slot met de blauwe bessen en de overgebleven aardbeien.

Stap 5: Taart serveren

Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de slagroomtaart in punten en geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde:

  • Energie: 300 kcal
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Slagroomtaart is uiteraard geen gezond voedingsmiddel, maar af en toe genieten van een stukje taart kan geen kwaad. Slagroomtaart bevat veel calorieën, vetten en suikers, dus het is belangrijk om er met mate van te genieten. Daarnaast zorgen aardbeien, frambozen en blauwe bessen voor extra vitamines en antioxidanten in deze taart.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bakken: 15 minuten
  • Totaal: 1 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *