Prinses Taart Jumbo

Prinses Taart Jumbo

Disney Princesses Cake Princess birthday cake, Disney princess
Disney Princesses Cake Princess birthday cake, Disney princess from www.pinterest.dk
www.pinterest.dk

Ingrediënten

Om deze heerlijke prinses taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de cake:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram frambozenjam

Voor de decoratie:

  • 500 gram marsepein
  • 100 gram poedersuiker (om te bestuiven)
  • Voedingskleurstoffen (optioneel)

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om je eigen prinses taart te maken:

Stap 1: Bereid de cake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm (diameter van 24 cm) in met boter en bestuif met bloem.

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en vouw voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen in de taartvorm.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen in een grote kom tot stijve pieken. Haal de afgekoelde cake uit de taartvorm en snijd horizontaal doormidden.

Leg de onderste helft van de cake op een serveerschaal en bestrijk met de frambozenjam. Verdeel de helft van de slagroom over de jam en leg de bovenste helft van de cake er bovenop.

Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de rest van de slagroom. Zet de taart vervolgens in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Decoreer de taart

Kneed de marsepein met schone handen tot het zacht en soepel is. Bestuif een schoon werkblad met poedersuiker en rol de marsepein uit tot een dunne lap.

Bedek de taart met de uitgerolde marsepein en snijd het overtollige deeg weg. Gebruik de restjes marsepein om decoraties te maken, zoals bloemen of strikjes.

Als je wilt, kun je de marsepein kleuren met voedingskleurstoffen om je taart nog feestelijker te maken. Plaats de decoraties bovenop de taart en druk ze lichtjes aan.

Stap 4: Serveer en geniet

Laat de taart minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert. Dit zorgt ervoor dat de vulling stevig wordt en de smaken goed kunnen mengen.

Snijd de prinses taart in mooie punten en serveer met een glimlach. Geniet van elke hap van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde

De voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de grootte van de porties en de gebruikte ingrediënten. Hier is een schatting van de voedingswaarde per portie van de prinses taart:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel prinses taart niet de meest gezonde traktatie is, bevat het wel enkele voedingsstoffen. De cake bevat bijvoorbeeld koolhydraten voor energie en de slagroom is een bron van vet en calcium.

Het is echter belangrijk om dit gebak met mate te eten, omdat het veel suiker en verzadigd vet kan bevatten. Geniet van de prinses taart als een speciale traktatie, maar zorg ervoor dat je ook gezonde voedingsmiddelen in je dieet opneemt.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

De voorbereidingstijd voor deze prinses taart is ongeveer 30 minuten. De bereidingstijd bedraagt 25-30 minuten voor de cake en nog eens 10-15 minuten voor de vulling en decoratie. De totale tijd, inclusief het afkoelen en opstijven, is ongeveer 2-3 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *