Frisse Taart Zonder Oven
Ingrediënten:
- 200 gram Digestive koekjes
- 100 gram roomboter
- 500 gram roomkaas
- 200 gram witte chocolade
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- Sap en rasp van 2 citroenen
- Verse muntblaadjes (optioneel)
Bereidingswijze:
Stap 1: De bodem maken
Verkruimel de Digestive koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit goed door de koekkruimels. Bedek de bodem van een springvorm met het koekmengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: De vulling maken
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop ondertussen de roomkaas, suiker, citroensap en citroenrasp samen tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Stap 3: De taart afmaken
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel over de koekbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat deze minstens 4 uur opstijven.
Stap 4: Serveren
Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Garneer de taart eventueel met verse muntblaadjes en serveer direct.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 350
Vetten: 25 gram
Koolhydraten: 28 gram
Eiwitten: 6 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze frisse taart zonder oven bevat citroensap en rasp, wat rijk is aan vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem en draagt bij aan de vorming van collageen in het lichaam. Daarnaast bevat deze taart ook witte chocolade, wat zorgt voor een heerlijke romige smaak. Geniet dus zonder schuldgevoel van deze lekkere taart!
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Koeltijd: 4 uur
Totaal: 4 uur en 30 minuten