Groene Taart Bladen

Groene Taart Bladen

Green Velvet Cake Keukenatelier
Green Velvet Cake Keukenatelier from keukenatelier.com
keukenatelier.com

Wat zijn groene taart bladen?

Groene taart bladen, ook bekend als groentebladeren, zijn dunne vellen gemaakt van groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet of paksoi. Ze worden gebruikt als een gezond alternatief voor traditionele bladerdeeg of filodeeg bij het maken van hartige taarten, quiches en andere gebakken gerechten.

Ingrediënten

Om groene taart bladen te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram groene bladgroenten (bijvoorbeeld spinazie, boerenkool, snijbiet of paksoi)
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 100 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de groene bladgroenten voor

Was de groene bladgroenten grondig en verwijder eventuele harde stelen of nerven. Hak de bladeren fijn en zet apart.

Stap 2: Maak het beslag

In een grote kom, meng de eieren, bloem en melk tot een glad beslag. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 3: Voeg de groene bladgroenten toe

Voeg de fijngehakte groene bladgroenten toe aan het beslag en meng goed.

Stap 4: Bak de groene taart bladen

Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet een dun laagje van het beslag in de pan en bak de taart bladen aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Voedingswaarde

Een portie groene taart bladen (ongeveer 1 blad) bevat de volgende voedingswaarde:

  • Calorieën: 100
  • Eiwitten: 5 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Vezels: 3 gram
  • Vet: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Groene taart bladen zijn een gezonde keuze vanwege de voedingsstoffen die ze bevatten. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines (zoals vitamine A, C en K) en mineralen (zoals ijzer en calcium). Het eten van groene bladgroenten kan bijdragen aan een gezond gewicht, een goede spijsvertering en een sterker immuunsysteem.

Benodigde tijd

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 40 minuten

Conclusie

Groene taart bladen zijn een heerlijk en gezond alternatief voor traditioneel bladerdeeg of filodeeg. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende hartige gerechten en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Probeer dit recept uit en geniet van een smakelijke en voedzame maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *