Perencrumble Taart

Perencrumble Taart

Bakkerij Proof Bakery
Bakkerij Proof Bakery from www.proofbakery.nl
www.proofbakery.nl

Ingrediënten

Deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 50 gram suiker

– Snufje zout

– 1 ei

Vulling:

– 4 peren

– 50 gram suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 eetlepel citroensap

Crumble:

– 100 gram bloem

– 50 gram suiker

– 50 gram boter

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Maak het deeg door de bloem, boter, suiker, zout en het ei te mengen in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Stap 3: Vet een taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Meng de plakjes peer met suiker, kaneel en citroensap.

Stap 5: Verdeel de peren over de taartbodem.

Stap 6: Maak de crumble door de bloem, suiker en boter te mengen tot een kruimelig geheel.

Stap 7: Verdeel de crumble over de peren.

Stap 8: Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 9: Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 taart):

– Calorieën: 280

– Vet: 12 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze perencrumble taart is niet alleen ontzettend lekker, maar bevat ook nog eens gezonde ingrediënten. Peren zijn rijk aan voedingsvezels, vitamine C en vitamine K. Ze bevatten daarnaast ook antioxidanten die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het kaneel in deze taart heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de spijsvertering.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 30 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *