Hartige Taart Bladerdeeg Prei Gehakt

Hartige Taart Bladerdeeg Prei Gehakt

hartige taart met gehakt ,broccoli champignons en prei / Hartige
hartige taart met gehakt ,broccoli champignons en prei / Hartige from zoutarm-maar-wel-lekker.jouwweb.nl
zoutarm-maar-wel-lekker.jouwweb.nl

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram gehakt
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter om in te vetten

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Gehakt bakken

Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak het gehakt rul. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak nog een paar minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

Stap 3: Prei snijden

Snijd de preien in dunne ringen. Was de prei grondig om eventueel zand te verwijderen.

Stap 4: Prei en gehakt mengen

Voeg de prei toe aan het gehaktmengsel en bak mee tot de prei zacht is geworden. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.

Stap 5: Mengsel verdelen over deeg

Vet een quichevorm of taartvorm in met boter. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het gehakt-preimengsel over het bladerdeeg.

Stap 6: Eimengsel maken

Klop in een kom de eieren los en voeg de room toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 7: Eimengsel toevoegen

Schenk het eimengsel over het gehakt-preimengsel in de taartvorm. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.

Stap 8: Bakken in de oven

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Stap 9: Serveren

Haal de hartige taart uit de oven en laat kort afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart warm als hoofdgerecht met een frisse salade erbij.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1/6 van de taart
Calorieën: 410
Vetten: 28 gram
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 18 gram
Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met bladerdeeg, prei en gehakt is een voedzaam gerecht dat verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Gehakt is een goede bron van eiwitten, ijzer en vitamine B12. Prei is rijk aan vezels, vitamine K en vitamine C. Bladerdeeg bevat vooral veel koolhydraten en vetten, dus geniet van deze hartige taart met mate als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

35 minuten

Totale tijd:

50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *